דף הבית / פיננסים / מהו איתור חשבון מוגבל ומי צריך אותו?

מהו איתור חשבון מוגבל ומי צריך אותו?

לפני שנסביר מהו איתור חשבון מוגבל, נתחיל קודם כל בלהסביר מהו בכלל חשבון מוגבל.

חשבון מוגבל הוא חשבון בנק אשר בעליו אינו מצליח לכסות את החובות שלו, ולכן בנק ישראל הכריז על החשבון כחשבון מוגבל. ההגבלות על החשבון הינן רבות – ממשיכה של כספים ועד למתן צ'קים, ולכן בעלי חשבונות מוגבלים נתקלים בקשיים רבים מאוד במהלך היום יום, במיוחד אם יש להם הוצאות רבות, כמו בעלי עסקים אשר חשבונם הוגבל.

איתור חשבון מוגבל הינה פעולה המאפשרת לאתר פרטים על חשבונות מוגבלים, בכדי לדעת האם הצ'ק שאתם עומדים לקבל שייך לאדם שחשבונו מוגבל, מה שיגרום לחזרה של הצ'ק ללא כיסוי כאשר יגיע מועד הפירעון שלו.

כיצד ניתן לבצע איתור חשבון מוגבל?

היום ניתן למצוא מגוון רחב של דרכים אשר באמצעותן תוכלו לבצע איתור חשבון מוגבל. הדרכים העיקריות הן:

  • עבודה עם סורק צ'קים – אם יש לכם עסק ואתם צריכים לאתר חשבונות מוגבלים באופן קבוע, סורק צ'קים יאפשר לכם לבצע זאת בקלות רבה. סורק הצ'קים יקרא את המידע מתוך הצ'ק ובתוך שניות יאמר להם האם מדובר בחשבון מוגבל או לא. ישנן גם חברות המבטחות את הלקוחות המשתמשים בסורק הצ'קים כך שבכל מקרה בו ביום הפרעון לא יהיה כיסוי לצ'ק, החברה תשלם לכם את הסכום המדובר במידה והיא אישרה את אותו צ'ק באמצעות הסורק.
  • בדיקה באינטרנט – ישנו מגוון רחב של אתרי אינטרנט, ובראשם אתר בנק ישראל, אשר מעניקים מידע על חשבונות מוגבלים. באתרי האינטרנט הללו כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להקליד את המידע שעל הצ'ק, ובתוך זמן קצר תקבלו תשובה האם הצ'ק שייך לבעל חשבון מוגבל או לא.
  • בדיקה באמצעות אפליקציה – היום ישנן כמה אפליקציות, אשר כמו אתרי האינטרנט השונים, שואבות את המידע מתוך אתר האינטרנט של בנק ישראל. היתרון באפליקציות הללו הוא שהן מאפשרות לכם לבצע את האיתור מכל מקום, כך שהן מתאימות במיוחד לעסקים אשר עובדים במקומות ניידים כמו סוכני שטח, שירותי ניקיון וכדומה.

לסיכום, במיוחד היום, כשהבדיקה היא כל כך קלה, אל תוותרו על בדיקת איתור חשבון מוגבל לפני שאתם מקבלים צ'קים, ולא משנה עד כמה האדם שעומד מולכם נראה לכם אמין או אמיד. בעזרת הבדיקה תוכלו להיות בטוחים יותר כאשר אתם גובים צ'קים מהלקוחות שלכם או מקבלים צ'קים מאנשים שונים, ולכן מדובר בבדיקה קריטית מאוד.

 

אולי תאהבו גם

חיסכונות לעתיד

אם הגעתם לגיל 25 ועוד לא התחלתם לחשוב על חסכונות לעתיד, זה בדיוק הזמן לעשות …